Logo, huisstijl en website

Hotel Olympia vormt de ideale uitvalsbasis om Brugge en omstreken te ontdekken met je partner of vrienden. Gastvrouw Valerie vormt met haar warme glimlach hét uitgangsbord van het hotel. 

De vraag

De vraag

Het interieur kreeg doorheen de jaren verschillende updates. Het enige dat niet mee-evolueerde was de huisstijl. De warme sfeer van het nieuwe interieur en het aangename ontvangst door Valerie stonden in schril contrast met de look-en feel van de communicatiemiddelen.

We gingen na bij Valerie waarvoor hotel Olympia staat en welke waarden het hotel uitdraagt. Deze briefing werd vertaald naar een hedendaags betekenisvol logo, een nieuwe huisstijl en een klantenwinnende website die perfect bij het hotel en Valerie past.

Een logo met een verhaal

Het beeldmerk verwijst naar 3 elementen van hotel Olympia.
Enerzijds hebben we de letter 'O' in het beeldmerk die verwijst naar de eerste letter van 'Olympia'. 

 

Een logo met een verhaal

Daarnaast symboliseert het ronde element element met de vele cirkels een nest. Hotel Olympia wil met uitbaatster Valerie een vertrouwde en warme plek zijn waar gastvrijheid centraal staat. Wie het hotel binnenstapt, voelt zich meteen thuis. Kortom: een fijne verblijfplek van waaruit je Brugge en omstreken kan ontdekken (zoals een vogel zou kunnen uitvliegen).

Tenslotte bevat het beeldmerk ook een verwijzing naar een stukje geschiedenis. Het nest uit het logo ziet er ook uit als een bloem. Voor 1978 was het hotel namelijk het kantoor van tuinbouwer Frederik Sander. Hij was gespecialiseerd in het kweken van orchideeën. Een getuige daarvan is de laan tegenover het hotel die nog 'Frederik Sanderlaan' heet.

Kleuren uit het interieur

Voor de huisstijl werden er een 4-tal kleuren vastgelegd aan de hand van het interieur.
De kleuren vormen de 'lijm' tussen het hotel en de communicatie.

Kleuren uit het interieur
Drukwerk & belettering

Drukwerk & belettering

We zijn vol bezig met het ontwikkelen van drukwerk zoals visitekaarten, placemats, belettering, ...
De bierviltjes werden ondertussen gedrukt. More coming soon!

Benieuwd hoe we jouw onderneming in beeld kunnen brengen?

Neem vrijblijvend contact met ons op om te zien of het klikt.