
Je verstuurt een mailing en komt in de spam terecht zonder te weten waarom? Er is ongetwijfeld een verklaring voor, want het zit soms in de kleine dingen. Hier enkele tips om de spamfilter te vermijden.
Spam is de afkorting van ‘spiced ham’. Wat heeft ingeblikt vlees nu met ongevraagde bulk e-mail te maken? De oorsprong van het woord is terug te vinden in de jaren ’70 in een sketch van Monty Python. Zoek de SPAM-sketch zeker eens op! Het gaat over een koppel op restaurant dat alleen maar gerechten kan bestellen waar het vleesproduct SPAM in zit. Het woord spam deed eigenlijk als grap zijn intrede in het digitale wereldje.
Door de voortdurende technologische vooruitgang, worden spamfilters alsmaar strenger bij het doorlaten van e-mails in je inbox. Spamfilters hebben een lijst met criteria die bepaalt of jouw e-mailbericht al dan niet spam is. Vroeger werd vooral op content gefilterd en waren er blocklists die dit bepaalden. De twee belangrijkste zaken om de spamfilters te vermijden, zijn alvast de reputatie van je het IP-adres waaruit je de mailing verstuurt en de reputatie van je domeinnaam. Het is belangrijk om regelmatig een mailing te versturen, zodat ontvangers je leren kennen en je niet als spam markeren.
Nog andere tips nodig bij het versturen van je mailings? Misschien vind je inspiratie in onze artikels '11 zinvolle tips voor het versturen van e-mails', '9 tips voor de perfecte digitale nieuwsbrief' of 'Goed om te weten bij e-mailmarketing'.