SEO is een lange termijn strategie. Het is een proces waarbij je telkens hoger in de onbetaalde zoekresultaten komt. Dit in tegenstelling tot SEA, want bij SEA (Search Engine Advertising) betaal je om hoger te komen in de ranking. 

Hoe je website goed vindbaar maken?

 

Technische optimalisatie

Er zijn heel wat technische aspecten die je positie in de zoekresultaten beïnvloeden: de laadsnelheid van je pagina’s, de mobielvriendelijkheid, de structuur en gebruiksvriendelijkheid (ux), ...

Bij de programmatie zorgen we dat je website feilloos functioneert waarna de zoekmachine je website zichtbaar weergeeft in de zoekresultaten. 

Wil je jouw website vernieuwen? Geen nood, via SEO-imigratie zorgen we ervoor dat de rankingwaarde van je oude website wordt overgezet naar je nieuwe website. 

 

Hoge kwaliteit teksten en beeldmateriaal

Content is king! Voor Google is de kwaliteit van de content op jouw website het allerbelangrijkste. Voorzie dus inhoud (teksten, ondersteunend beeldmateriaal, …) waar jouw doelgroep naar op zoek is.

Maar wat zoeken mijn bezoekers? Je kan dit nagaan met een zoekwoordenonderzoek. Belangrijke zoektermen die in Google ingegeven worden om jouw diensten of aanbod terug te vinden worden op die manier opgespoord. Vervolgens worden die zoekwoorden geïmplementeerd in de inhoud en structuur van de website. Elke pagina voorzien we van META-data: dit is de titel en beschrijving van het zoekresultaat die je ziet na het invoeren van een zoekterm in Google. 

Wil je graag dat we jouw teksten SEO-proof maken? Geef ons dan zeker een seintje. 

Externe en interne links

Als je website al een tijdje bestaat kan het zijn dat een andere website een link voorziet naar de jouwe. Die link zorgt ervoor dat jouw webpagina als relevant aanzien wordt door de zoekmachine. Het resultaat is een hogere zichtbaarheid in de zoekresultaten. Hoe betrouwbaarder de bron (bv. website van overheidsinstantie, universiteit, nieuws, …), hoe zwaarder dit in de ranking doorweegt. 

 

Je zichtbaarheid extra boosten?

Staan bovenstaande zaken op punt, maar wil je je zichtbaarheid in Google nog een extra boost geven? Dan zijn onderstaande boosters misschien iets voor jou:

  • sociale media
  • online advertising (Google Ads)
  • specifieke landingspagina's opbouwen

Wil jij ook een beter vindbare website?

Laten we nagaan op welke punten we jouw website kunnen optimaliseren!

piet gespiegeld