Website strategie

Hoe richten we je website of webshop zodanig in dat deze jouw doelstellingen behaalt? Alleen met een duidelijk plan ben je zeker dat jouw website een succes wordt.

Laat ons met jou meedenken
Analyse van de huidige situatie

Analyse van de huidige situatie

Hoe presteert jouw huidige website op ux, design en seo? Wie bezoekt er momenteel je website? Wat zijn de toptaken van de bezoeker?
Een korte analyse van jouw website geeft richting aan jouw (volgende) doelstellingen en is een goed vertrekpunt om jouw website te optimaliseren of te vernieuwen.

Ook een SWOT-analyse en concurrentieanalyse is nuttig bij aanvang van het webproject. De bedoeling is om tot jouw Unique Selling Points te komen.

Bedrijfsdoelstellingen

Wat wil je dat jouw website oplevert en waarom? We luisteren en gaan met jou in gesprek om je doelstellingen en wensen in kaart te brengen. Hieronder geven we enkele voorbeelden:

  • Klantentevredenheid verhogen om van meer prospecten leads te maken
  • Meer producten of diensten verkopen (meer bezoekers, meer conversie)
  • Mijn uitstraling versterken om meer opgemerkt te worden t.o.v. concurrenten (juiste doelgroep aanspreken, meer prospecten overtuigen)
  • Een gebruiksvriendelijkere beheermodule om meer tijd te besparen (en kosten)
  • Data toegankelijk maken voor het ganse team via de back-end om efficiënter te werken

Wie is je online doelgroep en wat wil die doelgroep bereiken?

We zetten jouw doelgroep(en) centraal. Wie zijn jouw bezoekers? Wat komen jouw doelgroepen op jouw website zoeken of doen? Wat willen ze bereiken? Een goede website wordt klantgericht opgebouwd.

Structuur en inhoud bepalen

Structuur en inhoud bepalen

Er wordt nagegaan welk type pagina’s en functionaliteiten er nodig zijn om tegemoet te komen aan de doelstellingen van jou én de bezoeker. Afhankelijk van de omvang van de website worden er wireframes uitgetekend die een duidelijker beeld geven op de navigatiestructuur en inhoud van de type pagina’s.

De juiste uitstraling bepaalt jouw online imago

We zorgen ervoor dat jouw branding consistent doorgetrokken wordt naar jouw website. Heb je nog geen naam, logo of huisstijl? Dan starten we met het ontwikkelen van die eerste bouwstenen vooraleer we de website aanvangen.

Wil je nagaan of jouw huidige huisstijl nog wel bij jouw identeit past én de gewenste doelgroep aanspreekt? Dan kunnen wij jouw online communicatie analyseren.

Van strategie naar design & development

De wireframes worden omgezet in onderscheidend, maar functioneel webdesign. Bij een eerste voorstel koppelen we steeds terug met de klant om waar nodig bij te sturen. Na goedkeuring volgt de programmatie, waarbij het ontwerp wordt omgezet naar een feilloos presterende website.

Van strategie naar design & development

Website optimalisatie

Een website is nooit af. Hoe goed een webbureau ook is, bezoekers blijven mensen. Hun surfgedrag kan je niet 100% voorspellen. We weten door middel van ervaring wel wat doorgaans werkt, maar ieder doelpubliek is anders en ook de tijdsgeest wijzigt. 

Door je website regelmatig te onderwerpen aan een uitgebreide analyse weet je zeker wat werkt en wat niet en kunnen we de puntjes verder op de i zetten.