De scholengroep van de Westhoek vaart sinds kort onder de vlag 'Inspira'. De scholengroep bestaat uit verschillende scholen (kleuter, lager, volwassenen), als uit kinderdagverblijven en CLB. De groep zet in op betekenis, relevantie, toekomstbestendigheid en innovatie. 

De uitdaging

De communicatie van de verschillende scholen en instanties was erg versnipperd. Door alles als 1 duidelijk merk te communiceren creëren we meer herkenbaarheid en onderscheid met andere scholengroepen. We ontwikkelden een nieuwe naam, een nieuw logo en aansluitende huisstijl. De nieuwe branding sluit nu naadloos aan bij hun missie: meer inzetten op sterke scholen op weg naar het onderwijs naar de toekomst. 

Expertises

  • Merkstrategie
  • Naamontwikkeling
  • Logo ontwerp
  • Huisstijl ontwikkeling

VAN MERKDEFINIërING NAAR NAAMONTWIKKELING

Betekenisvolle naam

Afgeleid van ‘inspireren’: het aanreiken van ervaringen en inzichten moeten leerlingen en leerkrachten inspireren. De ambitie is om de leergoesting te verhogen en de blik te verruimen. In het contact met anderen en nieuwe ervaringen leer je ook jezelf en je eigen talenten kennen.

logo inspira

DE EERSTE VISUELE BOUWSTEEN

Logo ontwerp

De beweging van de lussen is vloeiend en gaan op- en neerwaarts. Het symboliseert dynamiek en innovatie. Je kan terugkijken (naar achter) en de reis verder zetten aan de hand van extra krullen en de volgende lussen gaan bijsturen. Vanuit een ander perspectief zie je twee hoofden en armen in de lussen. De relatie leerkracht en leerling en verbinding staan centraal. Tenslotte begint de krul ook met de letter 'i', wat de eerste letter is van Inspira. Als scholengroep zetten ze bovendien letterlijk en figuurlijk de puntjes op de i. 

waarden krulletje inspira
inspira visuals mensen
"
De waarden waarvoor Inspira staat vertaalden we in een herkenbare en passende visuele identiteit.
flyer inspira

Drukwerk

Flyers, visitekaartjes, briefpapier, ... al het drukwerk werd in 1 consistente stijl opgebouwd. Daarnaast werden er ook opmaken in Canva voorzien, zo kan het intern communicatieteam ook elementen opmaken zonder af te wijken van de huisstijl.

inspira rollup banner

Communicatie voor binnen & buiten

Denk aan roll-ups, beachvlaggen en haakse banners.

socials inspira

Digitale huisstijlelementen

  • Social media templates in Canva
  • Social media omslagen
  • Powerpoint template
  • Nieuwsbrief template

Hulp nodig met de (re)branding van jouw huisstijl?

piet gespiegeld