Search Engine Optimization

Als je website niet goed door je doelgroep wordt gevonden, sta je nergens. SEO zorgt ervoor dat je hoger scoort in de zoekresultaten en dus sneller door je doelgroep wordt gevonden.

Contacteer ons

Search Engine Optimization of SEO

Voluit staat de afkorting SEO voor Search Engine Optimization. Een begrip waarvan het maar beter is dat het wordt afgekort, vinden wij! In het Nederlands spreken we van zoekmachineoptimalisatie. Lukt het jou om dit 10 keer na elkaar te zeggen?
We dare you!

Wanneer we online iets opzoeken, starten we onze zoektocht meestal in een zoekmachine als Google. Het is belangrijk voor SEO dat je ervoor zorgt dat je gevonden wordt op relevante zoektermen. Dit zijn kernwoorden die in jouw branche of voor jouw product/dienst relevant zijn. Op voorhand kan onderzocht worden op welke termen je doelgroep zoekt.

Het is dus een kwestie van zo hoog mogelijk in die zoekresultaten te scoren met je website of webshop. Ook een goede websitestructuur zorgt ervoor dat zoekmachines je website gemakkelijker indexeren. Daarnaast moet je ook rekening houden met enkele andere SEO-normen.

Factoren die je ranking beïnvloeden

Hoe lang duurt het nu om op die eerste pagina te verschijnen? Er is jammer genoeg geen magische formule die ervoor zorgt dat je in één tel hoog gerangschikt wordt. Er zijn wel enkele belangrijke factoren waarmee je rekening kan houden, omdat ze een invloed hebben op dat proces.

 • Zorg dat zoekmachines je webpagina’s goed begrijpen
  Hoe makkelijker het is om je webpagina’s te ontleden en begrijpen, hoe sneller zoekmachines je pagina’s indexeren en opnemen in de rangschikking. Dankzij SEO-copywriting kan je dit proces een duwtje in de rug geven.
   
 • Websites met autoriteit hebben een voordeel voor SEO
  Als je website al een tijdje bestaat, bestaat de kans dat er al hier en daar doorgelinkt wordt naar jouw website. Die links zorgen voor vertrouwen. Het feit dat je site al enkele jaren bestaat en actief blijft, schept vertrouwen. Dat vertrouwen zorgt bij zoekmachines voor een standvastige hoge rangschikking.
   
 • Veilige websites worden hoger gerankt
  Online privacy wordt steeds belangrijker. Als zoekmachines zien dat je proactief de veiligheid van je gebruikers beschermt, zal dit een positieve invloed hebben op je SEO-ranking. Je websitebezoekers zullen je ook sneller vertrouwen en hoger inschatten als ze zien dat deze beveiligd is met een SSL-certificaat (migratie naar HTTPS).
   
 • De techniek van je website
  Er zijn ook heel wat technische zaken die je positie in de zoekresultaten beïnvloeden: de laadsnelheid van je pagina’s, de mobielvriendelijkheid, de structuur en gebruiksvriendelijkheid, de hoofdtitels (H1, H2, …), enz.
   
 • Voldoende relevante content
  Probeer ervoor te zorgen dat je website voldoende originele inhoud bevat die regelmatig wordt vernieuwd. Zo zal Google je website sneller opmerken én beter begrijpen, waardoor je ook hoger in de zoekresultaten zal verschijnen.
   
 • Backlinks zijn goed voor SEO
  Een website die veel backlinks heeft, zal sneller worden opgemerkt door Google. Een zoekrobot schuimt het internet af naar nieuwe of veranderde pagina’s en springt daarbij van link naar link en van website naar website. Als hij in zijn zoektocht dus veel relevante links tegenkomt naar jouw website, dan zal hij terecht denken dat jouw website een goede referentie is.
   
 • Social media en SEO
  Zoekmachines zien wanneer er content van je website gedeeld wordt via social media. Het doet meteen een belletje rinkelen dat er relevante content op de website staat. Eveneens het gewicht van die link heeft een invloed (het aantal likes, shares, …). Wanneer je op je social media accounts linkt naar pagina’s in je website, worden deze eveneens sneller geïndexeerd.

Goede content verdient het om goed gevonden te worden. Dat willen we bereiken met SEO.

Prominente plaats in de zoekresultaten

Een prominente plaats in de zoekresultaten verkrijgen of behouden? Wij zien het als een uitdaging om samen met jou te vechten voor het beste plaatsje!

Zoals je merkt, is SEO een werk van lange adem. Het is dan ook nodig om hier voldoende tijd en energie in te steken en er op regelmatige basis mee bezig te blijven.

Bij digicreate.be zorgen we er uiteraard voor dat de basis voor SEO gezet wordt. Daarnaast kan je kiezen hoe ver je wil gaan (SEO-copywriting, social media, …). Wij adviseren je graag over de mogelijkheden!