Hotel Olympia vormt de ideale uitvalsbasis om Brugge en omstreken te ontdekken met je partner of vrienden. Gastvrouw Valerie vormt met haar warme glimlach hét uitgangsbord van het hotel.

De uitdaging

Het interieur kreeg doorheen de jaren verschillende updates. Het enige dat niet mee-evolueerde was de huisstijl. De warme sfeer van het nieuwe interieur en het aangename ontvangst door Valerie stonden in schril contrast met de look-en feel van de communicatiemiddelen.

Expertises

  • Positionering
  • Communicatiestrategie
  • Logo ontwerp
  • Huisstijl ontwerp
  • Website ontwikkeling
  • Print & signalisatie

Strategie

Klaarheid scheppen over waar het hotel voor staat

We gingen na bij Valerie waarvoor hotel Olympia staat en welke waarden het hotel uitdraagt. Deze briefing werd vertaald naar een hedendaags betekenisvol logo, een nieuwe huisstijl en een klantenwinnende website die perfect bij het hotel en Valerie past.

valerie aan balie hotel olympia
logo hotelolympia

Logo ontwerp

Een logo met een verhaal

Het beeldmerk verwijst naar 3 elementen van hotel Olympia. Enerzijds hebben we de letter 'O' in het beeldmerk die verwijst naar de eerste letter van 'Olympia'.

Daarnaast symboliseert het ronde element element met de vele cirkels een nest. Hotel Olympia wil met uitbaatster Valerie een vertrouwde en warme plek zijn waar gastvrijheid centraal staat.

Tenslotte bevat het beeldmerk ook een verwijzing naar een stukje geschiedenis. Het nest uit het logo ziet er ook uit als een bloem. Voor 1978 was het hotel namelijk het kantoor van tuinbouwer Frederik Sander. Hij was gespecialiseerd in het kweken van orchideeën. Een getuige daarvan is de laan tegenover het hotel die nog 'Frederik Sanderlaan' heet.

Kleurgebruik

We kozen voor kleuren uit het interieur van het hotel

Voor de huisstijl werden er een 4-tal kleuren vastgelegd aan de hand van het interieur. De kleuren vormen de 'lijm' tussen het hotel en de communicatie.

compositie olympia
hotel olympia bezoekers
"
Ik werk heel graag samen met digicreate. Voor van merkstrategie tot en met webontwikkeling en drukwerk.
Valerie - Hotel Olympia

Drukwerk en belettering

We zijn volop bezig met het ontwikkelen van drukwerk zoals visitekaarten, placemats en belettering. De bierviltjes werden ondertussen gedrukt. More coming soon!

bierviltje mockup olympia
business card mockup
afbeelding binnenkant kamer hotel olympia