Naam, logo en huisstijl

Scholengroep Westhoek heet vanaf nu scholengroep Inspira! We ontwikkelden een nieuwe naam, een nieuw logo en aansluitende huisstijl. De nieuwe branding sluit nu naadloos aan bij hun missie: meer inzetten op sterke scholen op weg naar het onderwijs naar de toekomst. 

Betekenis achter de naam

Afgeleid van ‘inspireren’: het aanreiken van ervaringen en inzichten moeten leerlingen en leerkrachten inspireren. De ambitie is om de leergoesting te verhogen en de blik te verruimen. In het contact met anderen en nieuwe ervaringen leer je ook jezelf en je eigen talenten kennen.

Betekenis achter de naam

Betekenis achter het logo

De beweging van de lussen is vloeiend en gaan op- en neerwaarts. Het symboliseert dynamiek en innovatie. Je kan terugkijken (naar achter) en de reis verder zetten aan de hand van extra krullen en de volgende lussen gaan bijsturen. Vanuit een ander perspectief zie je twee hoofden en armen in de lussen. De relatie leerkracht en leerling en verbinding staan centraal. Tenslotte begint de krul ook met de letter 'i', wat de eerste letter is van Inspira. Als scholengroep zetten ze bovendien letterlijk en figuurlijk de puntjes op de i. 

De waarden waarvoor Inspira staat vertaalden we in een herkenbare en passende visuele identiteit. 

Is jouw merk ook aan een opfrissing toe? 
Contacteer ons vrijblijvend voor een verkennend gesprek om te kijken hoe wij jouw zaak een betekenisvolle restyle kunnen geven.