hoofdfoto blog instagram afmetingen

Afmeting profielfoto: min. 110 x 110 px

Je kan dezelfde profielfoto gebruiken als op jouw facebook kanaal (die is 320 x 320 px groot). Houd er rekening mee dat je profielfoto wordt bijgesneden tot een cirkel. Plaats jouw logo dus mooi in het midden en houd een marge rondom vrij. 

Middel 12

Geen omslagfoto op Instagram

In tegenstelling tot facebook en linkedin, kan je bij Instagram géén omslagfoto instellen.

Afmeting Instagram posts:
1080 x 1080 px

Maak het jezelf niet moeilijk en kies voor een vierkant. Zo komt je post ook netjes over op jouw persoonlijke Instagram Feed. Je kan ook staande of rechthoekige foto’s uploaden, maar Instagram zal die dan voor in jouw persoonlijk overzicht bijsnijden tot een vierkant. Op de publieke feed (startpagina) komt jouw post dan in het originele formaat (mits gepost in het originele formaat).

post instagram

Afmeting Instagram verhaal of reel: 1080 x 1920 px

story of reel

In welk programma kan ik mijn Instagram afbeeldingen het best opmaken?

Voor Instagram houd je je afbeeldingen best eenvoudig. Bewerken van foto’s kan in Instagram zelf. Ook het toevoegen van tekst en elementen kan in de app als je een story (verhaal) wil posten. Ben je grafisch ontwerper, dan kan je jouw foto’s pimpen in Photoshop. Voor niet-grafisch ontwerpers is Canva een gemakkelijke tool om extra elementen toe te voegen. Hierbij zijn er templates aanwezig waaruit je kan gaan kiezen.

 

Op zoek naar andere social media afmetingen?

Vind hier een overzicht van alle media afmetingen voor Facebook

Vind hier een overzicht van alle media afmetingen voor Linkedin

 

Heb je twijfels of vragen?

Heb je nog een vraag over deze social media formaten voor Instagram? Vind je het moeilijk om zelf aan de slag te gaan met je social media? Weet dat je op ons kan rekenen voor de grafische opmaak van al je social media kanalen.