AnySurfer, het Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke sites, heeft een veel grotere impact op je website dan je op het eerste moment zou denken. Je website wordt niet enkel en alleen bruikbaar voor personen met een handicap, maar zal ook een stuk hoger scoren in Google!

anysurfer website

Over AnySurfer

AnySurfer is een nationaal project van Blindenzorg Licht en Liefde vzw en heeft als doel om websites toegankelijker te maken voor mensen met een handicap. In deze context betekent dit bruikbaar voor iedereen, ook voor personen met een handicap. Wist je dat ongeveer 15% van de bevolking personen met een handicap zijn? Natuurlijk bezoeken ook zij je website.

Hoe bereik je toegankelijkheid?

De basis van een goede toegankelijkheid is een goede technische onderbouw. Kies daarom zorgvuldig welke CMS, framework, templates, modules enz. je gaat gebruiken. Je werkt hiervoor het best samen met een erkende bouwer.

Daarboven is een doordachte structuur en duidelijke navigatie zeer belangrijk. Uiteraard helpen wij steeds bij de voorstudie en opmaak hiervan.

Bijkomende voordelen

Doordat je website volgens bovenstaande richtlijnen wordt opgebouwd, is hij niet alleen toegankelijk voor mensen met een handicap, maar ook zeer duidelijk en gebruiksvriendelijk voor mensen zonder handicap.

Deze goede technische onderbouw en de duidelijke structuur zorgen er overigens voor dat de zoekmachines je website volledig kunnen doorbladeren zodat al jouw pagina's opgenomen worden en je hoger zal scoren in de zoekresultaten!

Is het AnySurfer label verplicht ?

Sommige (overheids)instanties en bedrijven worden verplicht om hun website te voorzien van het AnySurfer label. Voor het merendeel van de bedrijven is dit niet het geval. Toch raden wij aan om bij de bouw van je nieuwe website er alles aan te doen om de website toch AnySurfer klaar te maken. Door zoekmachines als Google zal je voor deze inspanning beloond worden met een hogere positie ten opzichte van de concurrentie!

Jouw boodschap versterken met het ideale beeld?

piet gespiegeld