Video is hot! Beelden zeggen vaak veel meer dan woorden. Door ook video in je content marketing strategie te integreren, bied je de mogelijkheid om je doelgroep te informeren zonder dat zij daar een grote inspanning hoeft voor te doen.

fotografie en video

1. Video heeft een grote sociale deelbaarheid

Het is heel eenvoudig om video’s niet alleen op je website, maar ook via sociale media te delen. Ook nieuwsbrieven zijn een handige manier om dit te verspreiden. Je kan dus een hele grote groep bereiken!

2. Video zorgt voor betere zoekresultaten

Zet de juiste zoekwoorden in en scoor zo hoger in de zoekresultaten (SEO). Google geeft bij specifieke zoekopdrachten ook voorrang aan (relevante) video’s. Wanneer je een zoekopdracht ingeeft, komen meestal ook de rich snippets hiervan naar voor, waardoor dit meer in het oog springt.

3. Video schept vertrouwen bij de doelgroep

Wanneer je doelgroep het gezicht achter je bedrijf ziet, verhoogt dit de geloofwaardigheid en het vertrouwen. Het schept eveneens een soort persoonlijkere band. Ze zien eens het menselijk gezicht achter je onderneming.

4. Video wordt beter onthouden

Ons brein denkt in beelden in plaats van in tekst. Iets wat we zien, gaan we veel beter onthouden dan louter tekstuele content. En een blijvende indruk is toch net wat je wilt, niet?

5. Video valt op

Videobeelden doen het erg goed op sociale media, omdat bewegende beelden meteen de aandacht trekken. Je kent het wel: je scrolt door de startpagina van Facebook en er speelt vanzelf een video af … Meestal blijf je dan ook gewoon kijken. Er is hier geen drempel om op ‘play’ te drukken, gezien het vanzelf gaat.

6. Video zorgt voor een hogere doorklikratio

Een video heeft een grote overtuigingskracht. Toch als die relevant is. Consumenten laten zich hierdoor sneller overtuigen dan door gewone teksten en foto’s. Je kan met video ook tot de juiste interactie treden door het toevoegen van een duidelijke call to action. Uit verschillende onderzoeken (Google it yourself!) blijkt dat videocontent tot hele hoge doorklikratio’s (CTR) leidt.

7. Geef uitleg via je video

Video kan je ook benutten om je product of dienst uit te leggen. Via een tutorial of ‘how to’-video geef je dan uitleg wanneer je doelgroep dit nodig heeft. Eens de video is gemaakt, spaart het je heel wat kostbare tijd uit. 

8. Video is hot!

Video’s worden online massaal bekeken. Het is een van de meest populaire marketingtools van nu. Zeker video’s met een ludiek kantje scoren uitermate goed.

 

Een video integreren in je marketingstrategie is dus eigenlijk wel een must. Maar betekent dit dat je teksten en foto’s moet bannen? Absoluut niet! Dit hangt af van de boodschap die je wil overbrengen en waar je doelgroep zich bevindt.

SAY WHAT?! Ook bij digicreate.be hebben we een leuke verhuisvideo gecreëerd. Heb je het al gezien?

Jouw boodschap versterken met het ideale beeld?

piet gespiegeld