Meer leads met een mobielvriendelijke website

Het aantal mobiele gebruikers is sterk gestegen. In 2018 gebruikten 8,81 miljoen Belgen hun smartphone of ander mobiel apparaat om online informatie te zoeken. Het is een must dat jouw website zich perfect weergeeft op ieder toestel. 

Doe de mobile friendly test
Raak jij je bezoekers kwijt?

Raak jij je bezoekers kwijt?

Heb je al een website? Bekijk dan eens je Google Analytics en kijk hoeveel procent van de bezoekers van jouw website via een mobiel of tablet binnenkomen. Je zal zien dat ongeveer de helft van je bezoekers via tablet of mobiele telefoon jouw website bezoekt. 

Niets is zo frustrerend als de mobiele bezoeker moet inzoomen om de tekst te kunnen lezen of als de lay-out niet correct meeschaalt.

Je kan veel bezoekers hebben die op je website landen, maar als je website niet meetschaalt geraak je de helft snel terug kwijt.

Wil je controleren of jouw website volgens Google aan de mobile friendly criteria voldoet? Gebruik dan onderstaande link waarbij je jouw website-url meegeeft.

Mobielvriendelijk betekent ook hoog in Google

Google beloont websites die mobielvriendelijk zijn met een hogere zichtbaarheid in de zoekresultaten. Nog een reden om er dus zeker voor te zorgen dat jouw website perfect presteert op een gsm, tablet en desktop.

Is jouw website niet responsive? Een oude website mobielvriendelijk maken kan, maar vergt vaak meer werk dan een nieuwe website laten ontwikkelen. Voordat je een nieuwe website opbouwt is het nuttig om jouw huidige website te analyseren.